In Memoriam

Met leedwese moet ek meedeel dat Leendert van Oostrum, voorsitter van die Pestalozzi Trust, op 13 Oktober 2016 oorlede is, op 64-jarige ouderdom. Sedert middel Augustus was hy vir ‘n verskeidenheid komplikasies in en uit die hospitaal en is gister in die Eugene Marais hospitaal in Pretoria oorlede. Hy word oorleef deur sy vrou Karin en drie dogters, Cornelia, Uda en Katrina.

Dit is onmoontlik om te peil wat Leendert oor die laaste drie dekades beteken het vir duisende ouers wat tuisonderwys gee en gegee het, en hy gaan voorwaar ‘n groot leemte laat. Leendert is die stigter van die Pestalozzi Trust en hierdie organisasie se werk is ryklik geseën sodat dit ‘n veilige omgewing geskep het waarin tienduisende ouers met gemoedsrus kan tuisonderwys gee.

Ons is dankbaar dat hierdie nalatenskap van Leendert kan voortgaan om die vryheid van tuisonderwys te beskerm. Die Pestalozzi Trust se aktiwiteite gaan voort soos normaal, en die trustees sal in die komende weke vergader om nuwe ampsdraers aan te stel.

Intussen word u opgeroep om in julle gebede aan Karin en haar kinders en skoonkinders te dink dat hulle krag kan ontvang om die verlies te verwerk en weer te kan voortgaan met hulle take. U is ook welkom om ‘n boodskap te stuur na dievanoostrums@gmail.com of
dievanoostrums.navrae@gmail.com. Inligting in verband met ‘n gedenkdiens sal op ‘n latere stadium deurgegee word.

– Bouwe van der Eems (Trustee : Pestalozzi Trust)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: