Moenie onkant betrap word nie!

Gedurende die afgelope twee weke het die Pestalozzi Trust ‘n aantal noodoproepe op die noodnommer ontvang. Dit wil voorkom of die Onderwysdepartement aktief besig is om tuisskolers en klein skooltjies uit te snuffel in ‘n poging om die aantal geregistreerde tuisskolers op hul databasis ‘n hupstoot te gee.
In ‘n geval in die Noord-Kaap het die beampte die gesin se huis betree sonder om vooraf ‘n afspraak te maak, en sonder om vooraf van sy agenda kennis te gee. Hy het daarop aangedring om te weet waarom die kinders nie as tuisleerders by die Departeent geregistreer is nie.
Die tuisskoolma het die noodnommer van die Pestalozzi Trust geskakel (die gesin is ‘n lid van die Pestalozzi Trust) en binne minute het die regskonsultant van die Trust die amptenaar gekontak. Hy het aan die amptenaar verduidelik dat die onrealistiese registrasievereistes van die Departement dit vir die gesin onmoontlik gemaak het om hul kinders as tuisleerders te registreer. Daar is afgespreek dat die saak verder bespreek sal word tydens ‘n vergadering tussen die Trust en die Provinsiale Departement, wat DV volgende week sal plaasvind.
Lede word aangemoedig om toe te sien dat hulle lidmaatskap nie verval het nie, sodat die Pestalozzi Trust hul ledegesinne kan bystaan tydens hierdie onaangename ontmoetings wat so uit die bloute plaasvind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: