Moenie onkant betrap word nie!

Gedurende die afgelope twee weke het die Pestalozzi Trust ‘n aantal noodoproepe op die noodnommer ontvang. Dit wil voorkom of die Onderwysdepartement aktief besig is om tuisskolers en klein skooltjies uit te snuffel in ‘n poging om die aantal geregistreerde tuisskolers op hul databasis ‘n hupstoot te gee.
In ‘n geval in die Noord-Kaap het die beampte die gesin se huis betree sonder om vooraf ‘n afspraak te maak, en sonder om vooraf van sy agenda kennis te gee. Hy het daarop aangedring om te weet waarom die kinders nie as tuisleerders by die Departeent geregistreer is nie.
Die tuisskoolma het die noodnommer van die Pestalozzi Trust geskakel (die gesin is ‘n lid van die Pestalozzi Trust) en binne minute het die regskonsultant van die Trust die amptenaar gekontak. Hy het aan die amptenaar verduidelik dat die onrealistiese registrasievereistes van die Departement dit vir die gesin onmoontlik gemaak het om hul kinders as tuisleerders te registreer. Daar is afgespreek dat die saak verder bespreek sal word tydens ‘n vergadering tussen die Trust en die Provinsiale Departement, wat DV volgende week sal plaasvind.
Lede word aangemoedig om toe te sien dat hulle lidmaatskap nie verval het nie, sodat die Pestalozzi Trust hul ledegesinne kan bystaan tydens hierdie onaangename ontmoetings wat so uit die bloute plaasvind.

6 thoughts on “Moenie onkant betrap word nie!

  1. Hallo Charl
   Gaan na “Sluit aan” onder “Tuisonderwys”. Laai die vorm af, voltooi dit, en stuur dit saam met jou bewys van betaling aan defensor@pestalozzi.org.

   Kontak ons gerus as jy vashaak.

   Vriendelike groete
   Karin

 1. Middag

  Ek wil meer uitvind oor registrasie hoe dit werk betaling en is jul dan verandwoordelik om papiere by skool aan te vra as ons homeskool verder die jaar?
  Vriendelike groeye
  Nooi
  Sel 0847434641

  1. Hallo Nooi
   Ons is nie ‘n registrasie-owerheid nie. Julle kan dus by ons aansluit, maar dit beteken nie dat julle by die onderwysdepartement geregistreer is nie.

   Julle kan self die oorplasingskaarte by die skool aanvra, en hulle behoort dit vir julle te gee.

   Vriendelike groete
   Karin

 2. Middag, dis Marietjie hier. Ek probeer nou al ‘n geruime tyd ‘n eenvoudige antwoord uit departement uit kry, maar nou ja. Hoop julle kan help.
  Ons is as ‘n sentrum by IMPAK geregistreer. Ons het 11 studente daar geregistreer.
  Ons het egter ‘n paar studente wat graag by ons wil aansluit vir tuisonderrig, maar nie die impak salabus kan bekostig nie. Mag ons hulle by die departement registreer vir tuisonderrig en dan optree as tutors en hulle by ons sentrum onderrig? Wat is die implikasies?
  Groete

  1. Hallo Marietjie!
   Is julle sentrum lid van die Trust? Ek neem aan julle is nie lid nie; anders sou julle ons gekontak het.

   Die leerders in ‘n tutorsentrum kan nie by die dept geregistreer word as tuisleerders nie, omdat hulle nie onderwys by hulle eie huise ontvang nie. Julle moes dus eintlik die 11 ook nie daar geregistreer het nie.

   Onthou dat die departement julle sien as ‘n onafhanklike skool, wat moet registreer as ‘n onafhanklike skool om wettig te wees.

   As ek julle was, sou ek nie hierdie ander leerders ook probeer registreer nie, want julle vestig net die aandag van die departement op julle, en dit kan julle in die moeilikheid bring.

   Vriendelike groete
   Karin van Oostrum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: